2019-05-29 13:56 Mateusz Jarmusz , PC Przemysław Szyszka

Bartkowiak pozostaje asystentem trenera Żurawia

W nadchodzącym sezonie Karol Bartkowiak nadal będzie pełnił funkcję asystenta w sztabie szkoleniowym trenera Dariusza Żurawia.

Bartkowiak jest związany z Lechem Poznań praktycznie przez całe swoje życie. Najpierw jako zawodnik zespołów juniorskich oraz rezerw, a następnie jako trener grup młodzieżowych. Na początku poprzedniego sezonu został włączony do sztabu trenera Dariusza Żurawia rozpoczynającego pracę z drugą drużyną Kolejorza. Bardzo szybko udało im się wprowadzić rezerwy na szczyt tabeli, dzięki czemu stały się one faworytem w walce o awans do drugiej ligi.

- Po wielu latach pracy z dziećmi i młodzieżą Karol Bartkowiak na początku sezonu 2018/19 rozpoczął dołączył we Wronkach do zespołu rezerw. Okazało się to trafioną decyzją, ponieważ trener od początku zaczął bardzo dobrze funkcjonować w piłce seniorskiej. Wiemy, że ma duży wpływ na to co się dzieje na boisku oraz w szatni, dzięki czemu stanowi idealne uzupełnienie pierwszego szkoleniowca – mówi dyrektor sportowy Lecha Poznań, Tomasz Rząsa.

Trener Bartkowiak w trakcie rundy jesiennej zadebiutował jako osoba pracująca z pierwszym zespołem. Miało to miejsce w czasie kiedy Żuraw był tymczasowym szkoleniowcem poznaniaków, a następnie pozostał on w sztabie trenera Adama Nawałki do zakończenia 2018 roku. Obecnie pracuje jako asystent od końca marca tego roku. W nadchodzącym sezonie będzie pełnił tę funkcję razem z wieloletnim piłkarzem Lecha, Dariuszem Skrzypczakiem.

Next matches

Thursday

01.10 godz.19:00
Royal Charleroi SC
vs |
Lech Poznań

Sunday

04.10 godz.17:30
Piast Gliwice
vs |
Lech Poznań

Recommended

Newsletter

Subscribe

More

KKS LECH POZNAŃ S.A.
ul. Bułgarska 17
60-320 Poznań

Infolinia biletowa:
tel. 602-368-268 (10:00-17:00)
tel. 602-368-369 (10:00-17:00)

Tel: 61 886-30-00
mail: lech@lechpoznan.pl
Biuro Obsługi Kibica

This website uses cookies, which are vital for it to work properly. If you continue without changing your settings, you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy.

Close