2021-01-28 11:44 Lilianna Szymczak , PC Przemysław Szyszka

Lechici wybrali numery

Bartosz Salamon, Antonio Milić oraz Jesper Karlström wybrali numery, w których będą grać w niebiesko-białych barwach. Zmian na koszulkach dokonali także młodzi gracze Kolejorza, którzy po obozie w tureckim Belek zostali na stałe włączeni do kadry pierwszego zespołu.

Stoperzy Bartosz Salamon oraz Antonio Milić przed rozpoczęciem rundy wiosennej trafili do Lecha kolejno z włoskiego SPAL oraz belgijskiego RSC Anderlecht. Pierwszy z wymienionych defensorów będzie grał w niebiesko-białych barwach z "osiemnastką" na plecach. Co ciekawe, Salamon taki numer miał wyłącznie wtedy, kiedy występował w młodzieżowych reprezentacjach Polski. Z kolei Milić w Kolejorzu zagra z "szesnastką" i jest to liczba, którą miał na swojej koszulce w ekipie Rayo Vallecano (był tam wypożyczony z Belgii).

Wyboru dokonał także Karlström, który do Lecha przyszedł z Djurgardens IF. W tamtejszym zespole grał z "szóstką", jednak w Kolejorzu trykot z tym numerem nosił Karlo Muhar. Teraz, kiedy Chorwat najbliższe pół roku spędzi na wypożyczeniu w Kayserisporze, Szwed postanowił, że to właśnie numer sześć znajdzie się na jego koszulce.

Nowe numery - w porównaniu z tymi z młodzieżowych ekip - mają także młodzi gracze na stałe włączeni do pierwszej drużyny. Norbert Pacławski wybrał "19", Antoni Kozubal "43”, a Krystian Palacz "74".

Nowe numery lechitów:

Jesper Karlström - 6
Antonio Milić - 16
Bartosz Salamon - 18
Norbert Pacławski - 19
Antoni Kozubal - 43
Krystian Palacz - 74

Next matches

Saturday

17.04 godz.17:30
Raków Częstochowa
vs |
Lech Poznań

Tuesday

20.04 godz.20:30
Lech Poznań
vs |
Lechia Gdańsk

Recommended

Newsletter

Subscribe

More

KKS LECH POZNAŃ S.A.
ul. Bułgarska 17
60-320 Poznań

Infolinia biletowa:
tel. 602-368-268 (10:00-17:00)
tel. 602-368-369 (10:00-17:00)

Tel: 61 886-30-00
mail: lech@lechpoznan.pl
Biuro Obsługi Kibica

This website uses cookies, which are vital for it to work properly. If you continue without changing your settings, you consent to our cookies on this device in accordance with our cookie policy.

Close